Nöjen

 • Monday 17 Sep 2018 | 18:30

  Måndagsjazz

  Violet Green

  A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll

  VIOLET GREEN and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år och har sina musikaliska rötter i punk, rock och blues.
  Bandet Violet Green sattes ihop för fyra år sedan där ett första mål var att sätta upp en egen musikföreställning.
  Den röda tråden skulle vara en kvinnlig musikhistoria där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenterades
  – A tribute to women pioneers in blues and rock´n Roll.

  Föreställningen blev en succé och Violet Green har sedan dess turnerat i både Sverige och Norge.
  Berört, roat och hänfört många på allt från jazz- & bluesklubbar, stadsfestivaler, kulturföreningar, musikfolkhögskolor, pubar och sopplunch-teatrar.

  Det här är verkligen en föreställning som passar både unga och gamla,
  och den fyller sitt syfte i att både sprida värdefull kunskap och underhålla.

  I samarbete med Teater Västernorrland

  FÖRBAND: Nanna Walderhaug startar upp kvällen vid 18.30

 • Wednesday 19 Sep 2018 | 19:30

  Club Frifolk presenterar Bridget Marsden och Leif Ottosson

  Onsdag – den 19 september – är det dags för höstens första Club Frifolk! Först ut är Bridget Marsden och Leif Ottosson.

  Bridget Marsden & Leif Ottosson är två nya stjärnskott på den svenska folkmusikscenen som tillsammans bildar en duo som släppte sitt kritikerrosade debutalbum Mountain Meeting 2015, ett album fyllt till bredden med innovativa tolkningar av den nordiska folkmusiken. De bjuder på ett urval av egna kompositioner och traditionellt material och rör sig sömlöst mellan atmosfärisk improvisation och drivet låtspel. Möt fiolen och dragspelet på sätt som kommer att överraska även de mest hängivna folkmusiklyssnarna!

  view details

 • Friday 21 Sep 2018 | 22:30
  Saturday 22 Sep 2018 | 22:30

  Konsert med De Sotos

  En vanlig kväll med De Sotos kan innehålla en blandning av:

  Coldplay, Bruno Mars, Pink Floyd, Fun., Keane, David Guetta, Kim Wilde, Ultravox, Chuck Berry, The Killers, Don Henley, Kings of Leon, Queen, Mumford & sons, Journey, Lloyd, The Strokes, Foo Fighters, Paramore, JET….

  Helgens DJ Dick & Måns Jeppsson
  view details

 • Monday 24 Sep 2018 | 19:30

  Edda Magnason & Norrbotten Big Band

   

  Edda Magnasons egen musik i storbandstappning

  ”För några år sedan slog Edda Magnason igenom stort som en porträttlik Monica Zetterlund i långfilmen Monica Z och prisades med en Guldbagge för sin roll. 
  I själva verket är Edda Magnason en musiker som i egen rätt skapar och framför musik som ligger ganska långt från jazzlegendens.

  Magnason beskrivs som intuitiv, intelligent och poetisk. Eddas sätt att måla upp en egen musikalisk värld för lyssnaren och hennes sångstil har emellanåt fått musikkritikerna att jämföra henne med artister som Björk, Kate Bush, Elvis Costello och Frank Zappa.

  När Edda Magnason möter Norrbotten Big Band arrangerar bandets egen Håkan Broström hennes musik för storband tillsammans med gitarristen och producenten Johan Lindström (Tonbruket).”

  ”En mix av jazz, pop, visa och klassiskt. Orädd art-pop i storbandsutstyrsel – en glimt av jazzens framtid” (NorrbottensKuriren).
  ”Magiskt! Det är en ynnest att få bege sig in i Eddas egensinniga musikaliska universum.” (Dagstidningen NSD).
  Jazzklubben i samarbete med Musik i Norr & Musik Västernorrland

 • Wednesday 26 Sep 2018 | 20:00

  Judit Owen live på E Street 26 sept

  Född i London och numera bosatt i New Orleans, har sångerskan och pianisten Judith Owen sedan 1996 slagit musikvärlden med häpnad.

  Skiva efter skiva har getts ut och fått beröm från tidningar såsom The Independant i England, The Wall Street Journal i USA och Rolling Stone i Tyskland. Hon har även hörts i BBC 2 Network och radio stationer världen om, samt turnerat med framgångsrika musiker såsom Bryan Ferry och Richard Thompson.

  Hennes nya album ”Rediscovered” kommer att släppas hos Do Music Records den 14 september 2018 och kommer därefter att följas av en turné genom Sverige i oktober.

  view details

 • Thursday 27 Sep 2018 | 20:00

  Knock-Out Greg & The Jukes

   

  Äntligen dags för premiären av höstens Torsdagsblues,  och säsongen kan ju inte startas upp på ett bättre sätt än med en riktig legend på den svenska bluesscenen – Knock-Out Greg!

  Knock-Out Greg bjuder på munspel och sång i världsklass, här tillsammans med The Jukes som levererar lika delar glädje och skicklighet med sina instrument, – en kväll som bjuder på rå och rivig blues!

  Knock-Out Greg vocals/harmonica, Gunnar Muwemba guitar, Björn Viitanen guitarsamt Marcus Andersson drums

  Såå, om du diggar djup svängig blues är Knock-Out Greg & the Jukes helt rätt!

  Damer och herrar,  – missa inte detta!

   

  Foto: Pelle Piano

 • Friday 28 Sep 2018 | 22:30
  Friday 28 Sep 2018 | 22:30

  Konsert med Bandet

  På scenen Bandet

  Bandet ger dig den perfekta starten på en kväll. Med låtar du inte visste att du saknat och med en genuinitet som inte slarvas bort så låter Bandet dig umgås med dina vänner samtidigt som du nynnar med i texten. Bandet är inte grogg eller ljummet rödvin, Bandet är den där grymma, kalla, närproducerade ölen du velat haft hela veckan! view details