Jazz & Bluesklubben

 

Svensk Jazz styrelse har beslutat att ge en av sina mest prestigefyllda utmärkelser till Jazzklubben Sundsvall, som därmed koras till Årets Jazzklubb 2020.

– Jazzklubben Sundsvall är ett utmärkt exempel på en klubb som med stort engagemang lyckas boka ett brett och attraktivt utbud av jazzgrupper och – publiken kommer! Klubben jobbar med små ekonomiska resurser men desto mer av ideellt arbete. Det är med stolthet som vi idag hyllar Jazzklubben Sundsvall för en mycket framgångsrik verksamhet, säger Gunno Sandahl, ordförande i Svensk Jazz, säger Gunno Sandahl.

Eftersom årets stora branschhelg Jazzfesten i år har ställts in, kommer det hedervärda diplomet att delas ut så fort Coronaepidemin är över.

– Men det känns som att det behövdes en rolig nyhet i denna rådande Coronakris, så Svensk Jazz styrelse bestämde sig för att redan nu dela ut utmärkelsen, säger Gunno.

Motiveringen till pristagaren lyder:

”Vissa kanske påstår att det handlar om tur. Jazzklubben Sundvalls samarbete med restaurangen E street mitt i stan, skulle många klubbar kunna dö för. Vi hävdar att det inte är något annat än skicklighet! Vi ser en ständigt nyfiken, varmt välkomnande och gedigen konsertverksamhet, som år efter år lyckas hålla ångan uppe – med både hjärta och hjärna! Den nära kopplingen till kulturskolan och satsningen med barnjazzgrupper, tillsammans med en både ihärdig och kommunikativ närvaro i sociala medier, gör att vi tror att Jazzklubben Sundsvall bara är i början av sin storhetstid. Och detta trots ett förhållandevis blygsamt grundstöd från kommunen.”

Det blev en ovanligt kort vårsäsong för klubben, men vi jobbar ivrigt vidare med ombokningar resp nybokningar!

För kulturlivet kämpar nu, liksom så många andra branscher, för sin överlevnad!
Att behöva ställas inför beslut att ställa in konserter har givetvis varit oerhört svårt för klubben, och för band/artister.
För det är även så många andra som berörs av besluten…

E Street med personal, ljudtekniker, hotell, volontärer m fl. 

Och inte minst er gäster och medlemmar! 💕

Well be back!

 

Tack för att du stödjer musik & restaurangbranschen!

 

Vi lägger fortlöpande ut info om hur allt utvecklas, följ oss på sociala medier och på hemsidan så ni inte missar det!
Vi nås också på:
📧 info@jazzklubbensundsvall.se
☎️076 822 23 52

Stötta gärna klubben genom att bli medlem, Jazzklubben Sundsvall har bankgiro 5494-0275.
200:-/kalenderår, för dig som inte fyllt 26 år räcker det med 100:-
Glöm inte fylla i namn och kontaktuppgifter.

Ung eller lite mer erfaren, det finns nåt för alla!

Medlem eller ej, alla är varmt välkomna!

(följ oss gärna även på hemsida, Facebook och/eller Instagram)