Karl Olandersson Kvartett, eller KOK som bandet även kallas, anses av många som en av landets bästa jazzakter och konserten bjuder på medryckande sväng, melodisk och rytmisk elegans, stor dynamisk spännvidd och spännande samspel av högsta klass.

Bandets musiker tillhör den absoluta toppen av svenska jazzmusiker och deras genuina kunskap om jazztraditionen kokas i kvartetten samman och ger en personlig prägel på Karl Olanderssons musik.
Kvartetten har funnits sedan 2017 och har nu släppt tre skivor, senast den kritikerrosade ”Walk And Talk”

Karl Olandersson är en av landets mest uppskattade jazztrumpetare. Vid sidan av sin egen kvartett är han flitigt anlitad som solist i olika jazzsammanhang och medverkar även i tv-produktioner som exempelvis Let’s Dance, Idrottsgalan och Allsång på Skansen. Som trumpetare är Karl inspirerad av jazzhistoriens giganter, från Armstrong till Marsalis.
Musikaliskt har han genom dessa utvecklat ett personligt uttryckssätt, präglat av spontanitet, teknisk och rytmisk finess, melodisinne och en stor variation i register och dynamik.

Medverkande
Karl Olandersson  trumpet
Magnus Hjorth – piano
Martin Sjöstedt – kontrabas
Daniel Fredriksson – trummor

 

Foto: Richard O’Reily

Musiken tar avstamp i Celso Pacos musikaliska rötter från hemlandet Moçambique.
Starka rytmer, poetiska texter och vackra melodier.
Tillsammans med de övriga musikernas blandade och gedigna bakgrund har ett alldeles eget sound mejslats ut.
Med stor respekt för traditionerna i den afrikanska musiken och ett nyfiket öga in i framtiden blir detta musik som sprider glädje. Alltid!

Övriga medlemmar har sedan länge och på olika vis kommit i direktkontakt med och fastnat för afrikanska populärmusikstilar.
Bandet jobbar som ett kollektiv och skapar tillsammans sitt unika sound.
Alla är väl medvetna om musikens rötter, men tvekar inte heller att ta in element från sina egna musikaliska erfarenheter.

Gruppens medlemmar är alla väl etablerade musiker inom genrer som folk/jazz/funk/pop/rock/reggae – och, förstås, varierande stilar från den afrikanska kontinenten.
Oavsett var musiken har sitt stilmässiga ursprung så är bandet Celso Paco & Dynamo de Luxe besjälade av den afrikanska musikens poesi, groove och energi.

Erik vann nyligen läsaromröstningen till Gyllene Skivan för albumet ”In Between”

Trumpetaren Erik Palmberg följer en lång rad europeiska jazztrumpetare, efter att ha studerat först vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hos Peter Asplund och sedan vid Jazz-Institut i Berlin med bland annat den brittiske trumpetaren Gerard Presencer.

Har spelat med bl.a. Horncraft, Jazzagenturen, Blue House Jazz Orchestra, Bernt Rosengren Big Band, Ekdahl Bagge Big Band, Lexingtone, Stockholm Hot Seven m.fl.

Det nysläppta albumet ”In Between” har blivit fullkomligt överöst med fina recensioner och kommentarer från hela världen!

”En jordnära uppvisning av vintagejazz prydd med modern expressionism”
”Lira Gillar- Inlyssnande samspel genomsyrar hela detta poetiska album..tidlöst”
– Lira

”Här finns rötterna i jazzens allra djupaste mylla och inte minst andas musiken svensk tradition och de där blå tonerna finns med nära nog överallt. Erik Palmbergs album hör hemma i jazzens finrum ”
-Dalademokraten

”Responsiv briljans.. lyfter mot skyn ”
⭐⭐⭐⭐⭐
– Värmlands Folkblad

”Very nice!
Enjoyed that immensely”
– Randy Brecker

”A small miracle in today’s jazzland.. outstanding.
Flawless album ”
– Arnaldo DeSouteiro,

”Alternately bold, expressive, comforting, and engaging.. among the year’s best”
– allaboutjazz.USA

”Detta är en förstklassig produktion och ett verkningsfullt bidrag till en levande jazztradition”
-Opulens

allaboutjazz.com: ”Alternately bold, expressive, comforting and engaging. Among the year’s best.”

Linup:
Erik Palmberg – trumpet, flygelhorn
Hampus T Adami – barytonhorn
Anton Dromberg – piano
Niklas Wennström – kontrabas
Sebastian Voegler – trummor

Två giganter inom svensk musik, tar oss denna kväll med på en fantastisk resa mellan de svängigaste beaten och de mjukaste tongångarna.
Deras stilar sträcker sig från jazz, funk och nordisk folkton vidare till klassiskt och nytänkande improvisation.

Programtiteln "Kristallen" för tankarna till det ögonblick då kristallernas ytor och kanter skimrar och plötsligt ger upphov till oväntade färger.
Det finns stillhet men också utrymme för fantasin att utvecklas.
Magi med bräcklighet.
Missa inte denna konsert med våra svenska jazzstorheter!
I samarbete med Musik Västernorrland
Foto: Steven Haberland

Internationellt kände pianisten och kompositören, stilbildaren och legenden på den svenska jazzscenen.

Lars Jansson, en av landets främsta jazzpianister som redan som tonåring upptäckte jazzen och landade, via Hammond-orgeln, i pianots förtrollande värld.
Allt sedan dess har han varit en viktig del i jazzvärlden som musiker, samt som kompositör och bandledare.
Han spelade tidigt med jazzens fanbärare i Göteborg i form av Conny Sjökvist, Gunnar Lindgren och Gilbert Holmström.
Med sin trio har han nått internationell uppmärksamhet, kanske framför allt i Japan där de turnerade senast i april 2014.

Lars Jansson Trio spelar lyrisk, romantiskt vacker jazz som lockar till eftertänksamhet och meditation.
Det är en virtuos trio musiker som tillsammans skiner oerhört starkt.

Lars Jansson – piano
Thomas Fonnesbaek – bas
Paul Svanberg – trummor

 

Mathias Algotsson är pianist, kompositör och arrangör, har spelat runt om i världen med välkända namn som Barbara Hendricks, Georg Riedel, Magnus Lindgren, Rigmor Gustafsson med flera. Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar. Mathias har skrivit musik bland annat till Gustaf Sjökvists Kammarkör och S:t Görans Kammarkör. Har som ende icke-saxofonist tilldelats Arne Domnerus jazzpris ”Dompans Guldsax”.

Klas Lindquist är altsaxofonist, klarinettist, arrangör och kompositör. Han är född i Göteborg och har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Mannes College of Music i New York. År 2005 fick Klas ”Dompans Guldsax”, Arne Domnérus prestigefyllda pris ” och bara några månader senare fick han även Alice -stipendiet. Har även vunnit Bryssel Jazz Orchestra International kompositionstävling samt Stockholms stads kulturpris.

Svante Söderqvist, kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz och klassisk musik till folkmusik, pop och rock. Spelar frekvent med välkända artister som Rigmor & Christina Gustafsson, Stockholm Voices, Claes Janson, Martin Stenmarck, Åsa Jinder med flera. Dessutom har Svante medverkat som kontrabasist och cellist i föreställningarna Paraplyerna i Cherbourg på Stockholms Stadsteater 2011 och Cabaret på Uppsala Stadsteater 2014.

Legendariske jazzgitarristen Max Schultz, spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren. Han började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm.
1993 vann Max Schultz Rikskonserters och Caprices utmärkelse Jazz i Sverige och spelade in en egen skiva med Joakim Milder (sax), Christian Spering (bas) och Magnus Grahn (trummor) – en konstellation som senare döptes till Max Schultz band. Max har samarbetat med andra jazzmusiker och artister som Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, och Esbjörn Svensson, Svante Thuresson, Anna Nederdahl och Tommy Körberg. Max Schultz har även arbetat som studiomusiker på inspelningar med Marie Fredriksson, Rebecka Törnqvist och andra artister.

Trions musik beskrivs som distinkt och extrovert, tydligt influerad av 60-talsjazz, soul och pop men med en tydlig nordisk doft.

Daniel Karlsson Trio har sedan albumdebuten Das Taxibåt i september 2013 etablerat sig som en av de mest intressanta konstellationerna inom svensk och europeisk jazz.

Deras musik möts av presshyllningar och frekvent airplay förutom i Sverige även i Tyskland, Storbritannien, Italien, Frankrike och "över havet".

Daniel Karlsson Trio är:
Daniel Karlsson, piano, keyboards
Christian Spering, kontrabas
Fredrik Rundqvist, trummor & slagverk
Förköp utav biljetter och bokning utav plats
076 822 23 52

Gustav Lundgrens French Connection tolkar Django Reinhardt 

En afton med fransk gypsy jazz från 30-talet i moderna kläder, med tre av de främsta tolkarna av genren. Gustav Lundgren är Sveriges främsta tolkare av gitarristen & kompositören Django Reinhardt.
Lundgren har turnerat världen över, spelat in över 600 låtar och musiken har streamats miljontals gånger. Gustav har jobbat med Chris Cheek, Swedish House Mafia, Anne Sofie Von Otter, Jorge Rossy, Jimmy Rosenberg och Antoine Boyer.

Rémi Oswald är en av de främsta gitarristerna inom Gypsy Jazz genren i Paris. Han har samarbetat med Noé Reinhardt, Adrien Moignard, Moreno och Romane & Sébastien Giniaux.

Martin Sjöstedt är en av Sveriges främsta kontrabasister inom jazz. Han har spelat med Joey Calderazzo, Joe Lovano, Eric Alexander och Dee Dee Bridgewater.

Missa inte denna hyllning till Django Reinhardt!

Lineup:
Gustav Lundgren – gitarr
Rémi Oswald – gitarr
Martin Sjöstedt – kontrabas

 

Biljetter och bordsbokning släpps 8 februari kl 10 på 076 822 23 52

Entréavgift Måndagsjazz
Ordinarie 220 kr i entré (<26 år 120 kr)
Medlem 180 kr (<26 år 80 kr)

En förstorad trio, uppklädd till tänderna och satt i guldram.
Bröderna Fabian och Josef Kallerdahl har tillsammans med trummisen Michael Edlund spelat ihop sedan början av seklet.
De har genom åren kallats ”den svenska jazzens mesta garageband”, ”ett litet paket av rytmisk rapphet”, ”en trio med en uppfriskande avsaknad av
respekt för sin genre” samt kort och gott ”supertrio”.
Visst är det fortfarande en trio vi hör, men den här gången i förstärkt lyxversion

Det täta och personliga samspelet finns kvar i botten, men cellon, violinen, flöjten och basklarinetten, alla trakterade av några av landets förnämligaste musiker, kramar ur ännu mer av varje komposition.

Line-up:

Fabian Kallerdahlpiano, synt
Josef Kallerdahlbas
Michael Edlundtrummor
Nils Bergbasklarinett
Axel Mårdsjöflöjt
Terese Lien Evenstad violin
Emma Augustsson - cello

Biljetter/bordsreservationer på ☎️076 822 23 52

Entréavgift Måndagsjazz
Ordinarie 220 kr i entré (<26 år 120 kr)
Medlem 180 kr (<26 år 80 kr)

Den hyllade sångerskan, låtskrivaren och artisten – Hannah Svensson, har etablerat sig som en av Sveriges mest berömda jazzsångare. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt.

Hannah är född och uppvuxen i Falkenberg på svenska västkusten och hennes musikaliska utbildning kom från sin far Ewan Svensson, en känd jazzgitarrist, som fortfarande är en stor inspirationskälla för henne.
Efter piano- och gitarrlektioner var det inte förrän en 17-årig Hannah hörde Eva Cassidy sjunga för första gången som hennes intresse för sång tog fart.
Från 21 års ålder ledde Hannah sin egen grupp, Hannah & The Acoustic 3, där hennes far också spelade gitarr. Sedan dess har hon banat sin egen väg med sex album och konserter runt om i Sverige och Europa. Hon har fått flera utmärkelser i Sverige inklusive kulturpriset i sin hemstad och det svenska verkställande Jazzföreningens jubileumspris.

Hon är inte bara en berömd sångare och låtskrivare, hon är också en stor målare. Känd bland annat för den berättande blandningen av figurativ och abstrakt som utmärker hennes karaktäristiska jazzporträtt.

”Hannah Svenssons sång och timing är tydlig från första till sista tonen” ( Orkesterjournalen)

”Svensson har utvecklat en magnetisk scennärvaro” (Jazzjournal)

Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister, en traditionsbärare av stora mått och en stark länk mellan dåtid och nutid. ”Upptäckt” av Arne Domnérus och som sedan spelat med musiker såsom Putte Wickman, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund, Povel Ramel, Rune Gustafsson samt många andra svenska samt internationella musiker.
Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum.

Matz Nilsson, spelade motvilligt trumpet i musikskolan tills han hörde Paul McCartneys stick i ”Lady Madonna”. Då visste han, han ville bli basist!
Så följde några år med band influerade av amerikansk rock, men 1972 drabbades Matz av Miles Davis och det förändrade allt!
Efter det har han spelat i ett antal band, bland andra ”Hawk on flight” som han var med och bildade 1977 och som flyger än.
Matz har spelat på klubbar, festivaler, i shower och tv. I Sverige och utomlands med bland andra, Toots Thielemans, Don Cherry, Kenny Wheeler, Michel Ruff som var en av Michael Jacksons turnémusiker, Céline Dion, Viktoria Tolstoy.

Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige, mycket efterfrågad för sin all-around kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren, spelat med europeiska och amerikanska musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Danska Radions Big Band och många många andra.

Lineup:
Hannah Svensson – vocals
Ewan Svensson  guitar
Matz Nilsson – bass
Zoltan Czörsz – drums
Jan Lundgren piano

Biljetter och bordsbokning  076 822 23 52

Entréavgift Måndagsjazz
Ordinarie 220 kr i entré (<26 år 120 kr)
Medlem 180 kr (<26 år 80 kr)

ÖPPETTIDER

Luncher: Måndag–Fredag 10.45 – 14.00
Måndag–Torsdag: 16:00 – 23-00
Fredag–Lördag: 16:00 – 03:00
Söndag: 16:00 – 02:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram