TILL STARTSIDAN

JOE NOLAN BAND

16 NOVEMBER| E STREET
Efter Joe Nolans 'comeback-album' "Cry Baby" från 2018 har han varit inne i ett sanslöst kreativt flow med i princip ett album om året. Och han blir bara bättre och bättre vilket senaste plattan "Scrapper" otvetydigt vittnar om. Hösten 2022 återvänder vår vän från Kanada till Rootsyland för en turné och för första gången blir det med ett fullt band!
Kanadensaren Joe Nolan blev ett namn för den skandinaviska publiken genom två längre turnéer och två hyllade album 2012 och 2013, "Goodbye Cinderella" och "Tornado". Trots sin ringa ålder imponerade han stort med sitt låtskriveri, sin stora röst och enorma scennärvaro. Och sedan försvann han. Flera år präglade av skivbolagstrassel, depressioner, tvivel och överdriven alkoholkonsumtion följde innan Joe under 20128 fick ordning på livet och karriären igen.
När Joe Nolans debutalbum "Goodbye Cinderella" släpptes i Europa 2013 hade han knappt lämnat tonåren bakom sig och ändå lät han som en gammal man. Röst, låtskriveri och sättet att ta sig an sin publik – allt vittnade om en artist och människa med lång erfarenhet och stor mognad. När han turnerade i Skandinavien som en del av ett singer/songwriter-paket med Chet O'Keefe och Johan Örjansson tog han publiken med storm.

Året därpå kom ytterligare ett briljant album. "Tornado" var precis som föregångaren producerad av den mästerlige gitarristen Colin Linden och stärkte Nolans position ytterligare. Och nu började det hända saker på hemmaplan också. Joe plockades upp av ett större skivbolag med storslagna planer och skyhöga ambitioner. Som inte riktigt delades av Joe och så småningom rann allt ut i sanden.

En tung period följde, i det privata såväl som det professionella livet, med kärleksbekymmer och depression som följd. Under en period valde Joe att mest spela hemma i Edmonton och fokusera på att skriva låtar och förra året (2018) var han äntligen redo att ge ut ett nytt album.

Under inspelningen av "Cry Baby" valde Joe Nolan att själv koppla ett fullständigt grepp över processen. Att helt enkelt bara lita på sig själv. Med lite hjälp av vänner förstås. Och resultatet blev ett ohyggligt starkt och personligt album. Joe berättar sin historia, rakt och rättframt. Brutalt ärligt om sina egna tillkortakommande och problem, men skivan speglar även ett helande och visar på en väg framåt.

Efter "Cry Baby" blev det en rejäl islossning och Joe Har släppt minialabumet "Rootsy House Sessions" och fullängds-albumen "Drifters" och "Scrapper".

Vi är många som glädjer oss åt att Joe Nolan är i god form, rent av starkare än nånsin och vi önskar honom varmt välkommen tillbaka till Skandinavien!

​"Nolan is raw talent through and through."

Av No Depression
​"The Edmonton singer-songwriter will try to sweep you off your feet with his woozy ditties, groggy vocals and lyrics about the rush of lust, the vagaries of love, and late-night/early-morning drives."

Av Edmonton Journal

ÖPPETTIDER

Luncher: Måndag–Fredag 10.45 – 14.00
Måndag–Torsdag: 16:00 – 23-00
Fredag–Lördag: 16:00 – 03:00
Söndag: 16:00 – 02:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram